Itt a farsangi szezon – a fogyasztók rohamra indulnak a fánkokért!
Vízkereszt napjától egészen hamvazószerdáig tart a farsangi időszak, amikor (Európában legalábbis) a fánk iránti kereslet ugrásszerűen megnő. Ilyenkor szinte kötelező a pékségeknek, cukrászdáknak több helyet biztosítani a szalagos fánkoknak, töltött fánkoknak.
Amerikában egész évben nagy népszerűségnek örvendenek a különféle töltelékkel, mázzal, dekorációval megbolondított (és jellegzetesen lukas) fánkok, míg Magyarországon egy 2022-es kutatás szerint inkább a szalagos fánk vezet a kedveltségi listán, az amerikai fánk pedig csak a második helyen szerepel.
A vásárlók az élelmiszer-kereskedelmi láncok pékáru részlegén is egész évben megtalálják ezt az olajban sült édes tésztát, ám ebben az időszakban nagyobb ízválasztékkal és fogyasztást ösztönző akciókkal is találkoznak.
Hogyan vonzzuk be a fánkra éhes fogyasztókat 2025-ben?
Remek ötlet, hogy a világ nagy fánkforgalmazói összekötik a farsanggal a Valentin-napot, ami összhangban van a vásárlók igényeivel, s követve ezt a trükköt, a kisebb pékségek is csak nyerhetnek. A széles választék, az új ízek és az innovatív kreációk mind-mind kulcsfontosságúak a vásárlóközönségért folytatott harcban. Figyelemmel kell kísérni a gasztro trendeket - hódítanak a vegán termékek minden élelmiszer-kategóriában, így természetesen vegán fánk is kapható már.
De hogyan jusson idő a termékfejlesztésre a napi munka mellett?
A Kogép Kft. által forgalmazott WP Riehle Linie 2000A fánksütő gép segítségével akár a teljes sütési folyamat automatizálható, a tökéletes végeredmény érdekében.
A szabályozott felfűtési program kíméletes sütőzsiradék-kiolvasztást tesz lehetővé, a digitális hőmérsékletszabályozás pedig garantálja az állandó sütési hőmérsékletet, így minden egyes fánk ugyanolyan ízletes, alacsony olajtartalmú és ellenállhatatlan textúrájú lesz.
A kis helyigényű berendezés tízféle különböző sütési programra képes. A géptípustól függően kézi vagy automatikus a kosárfordítás, utóbbi esetében a berendezés kellő időben fordítja át a fánkokat. A sütési ciklus végén automatizált a kosárkiemelés. A speciális kelesztő-billentő tálcának köszönhetően tovább gyorsítható a sütési folyamat.
Gyártó partnerünk kínálatában megtalálhatók áthordós rendszerű fánksütő gépek (Donutmaster) valamint merítőszalagos olajsütő berendezések (DLA sorozat) is.
Az állandó innovációt képviselő WP Riehle márka a legmagasabb szintű minőséget kínálja, amelyet a Kogép Kft. 30 éves tapasztalata és professzionális szakmai háttere egészít ki. Szolgáltatásaink a gép beüzemelésétől a rendszeres karbantartáson át a szakszerű szervizelésig terjednek, hogy Önnek csak a termeléssel kelljen törődnie.