Optimalizáljuk a kelesztési folyamatokat ICECOOL-lal
Friss pékáru – hajnalban kel vagy hajnalban kell?
A pékek körében terjedő tendencia: kevesen hajlandók éjszakai munkát vállalni. Ugyanakkor a vásárlók igénylik, hogy már a kora reggeli órákban friss kenyér és péksütemény kerüljön az asztalukra.
A munkaerőhiány és a meglévő, szakképzett dolgozók megtartása olyan munkarendet követel, amely lehetővé teszi a nappali munkavégzést – a technológiának pedig ehhez kell alkalmazkodnia.
Itt lép színre a sütőipari hűtéstechnológia, amely lehetővé teszi a gyártási folyamatok optimalizálását és időzítését anélkül, hogy a minőség csorbulna, sőt a hosszú tésztaérési időnek köszönhetően egyenesen minőségbeli javulás érhető el.
A precízen szabályozható hűtési folyamatok révén a tészta elkészítése nappali műszakban is elvégezhető, a sütés pedig időzíthető a hajnali órákra. Az ICECOOL rendszerek lehetővé teszik, hogy a pékségek rugalmasan, mégis megbízhatóan kiszolgálják a mai elvárásokat.
Friss, frissebb, ICECOOL-lal készített
Az ICECOOL kelesztő és kelesztés késleltető berendezések sikere két fő műszaki alappillérnek tudható be. A holland gyártó egyedülálló SOFTSTEAM (gyengéd pára) energiatakarékos párásító rendszerének köszönhetően alacsony hőmérsékletű, szabad szemmel szinte láthatatlan pára képződik a kamrákban. Ez által elkerülhető a tészta hőmérséklet és az általános kelesztőkben gyakran használt forró gőz hőmérséklet közti hatalmas hőfok differencia által okozott stresszhatás, mely kelesztési hibákhoz is vezethet.
A hűtőegységgel ellátott kelesztés késleltető berendezések esetében a túlméretezett elpárologtató egy úgynevezett álmennyezet felett helyezkedik el, így az elpárologtatóról ventilátorokkal lefújt hideg levegőt az oldalsó duplafalú légcsatornáknak köszönhetően nem közvetlenül a termékre fújja a ventilátor. A légmozgás a kamrán belül irányított, körkörös mozgást ír le az álmennyezet felett, majd a bokamagasságban perforált oldalsó légcsatornákon át (légáram a sütőkocsi alsó szintje alatt érzékelhető). Mindezeknek köszönhetően a tészta nem szárad ki a kamrában, ez pedig egyértelműen visszaköszön a sütést követően a pékáru frissességénél, zamatos ízénél.
Az ICECOOL berendezések további előnyei:
- Elektromos expanziós szelep, túlméretezett elpárologtató és kondenzátor
- Rozsdamentes, higiénikus kivitel, lekerekített sarkok
- 12” érintőképernyő, távoli elérés mobilról vagy számítógépről
- HACCP naplózás 1 évre visszamenőleg 15 percenként mentett adatokkal
- Automatikus hibaüzenet küldés e-mailben
- Fogantyú nélküli, mágneses ajtózár
- Alacsony GWP (global warming potential) hűtőközeg az EU szabályozásnak megfelelően
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, írjon nekünk: office@kogep.hu