Mit láttunk a WP sales meetingen?

Örömmel számolunk be a legutóbbi sütőipari partnertalálkozóról, amelyen magas színvonalú szakmai ismeretekkel gazdagodtak értékesítő kollégáink és a legújabb sütőipari gépeket, fejlesztéseket ismerhették meg. A bemutatók fókuszában az automatizáció állt, hiszen a munkaerőhiány és a nehéz fizikai munka elvégzésére való hajlandóság csökkenése globális probléma. A WP ígéretes irányba halad, reagálva a nagyobb üzemek koncentrálódására és a folyamatok automatizációjára. A robotok és kobotok tervezésekor szimulációval segítik a döntéshozatalt, egyedi megoldásokat kínálva.

Az egész napos szemináriumon és termékbemutatón kiemelten az új kemencevető rendszerek voltak a középpontban, ami akár 10 szintes magas hertű etázskemencét is kiszolgál. A nagy és közepes pékségek számára fejlesztett berendezéssel az olyan megterhelő munkafolyamatokat lehet automatizálással kiváltani, mint a kelesztőkamrákba tolás és kemencébe vetés, valamint a kisütés. Az automata kemencevető rendszer a peelboard kezelő rendszerrel gépi erővel, emberi kéz érintése nélkül végzi a termékek szállítását és felszedését. A Steward félautomata rendszer felvevő szalagja például egy remek példa arra, hogy elegendő egyetlen szakember felügyelete a sütés során, miközben a gépek elvégzik a munka nehezét. A WP pedig az automatizált megoldásaival mind a szakajtós, mind a szabadon kelesztett eljárások követőit kiszolgálja.

A WP Riehle ipari kobotok gyors megtérülést kínálnak, a cserélhető manipulátorokkal és mobil kialakításuknak köszönhetően az üzemen belül különböző gyártóvonalaknál is alkalmazhatóak. A nagyipari robotok vonalba építettek, ultrahangos vagy vizes vágást végeznek a tésztadarabokon, illetve terméket pakolnak-rendeznek.

Bizonyos kemencéknél tálcarendező rendszert alkalmaznak, ami lehetővé teszi a termékek áthelyezését másik (több tálcás) sütőkocsira a sütés végén, sokkolás előtt. Az új, két méter széles etázskemence pedig a szokásos méretekhez (60-120-180 cm) képest új lehetőségeket kínál.

A kis- és közepes pékségek számára fejlesztett kétsoros WP Multimatic Pico zsemlevonal 165 grammig oszt két sorban. Egysoros módban is használható, 350 grammig – buci, pizza, kisebb kenyérféle, zsemle, bagett  termékek készülhetnek rajta. 65 % víztartalomig képes felgömbölyíteni a tésztát.

A Tewimat Soft nagyipari zsemleosztó gömbölyítő akár 3000 db terméket is képes előállítani soronként magas hidratáltságú tészták esetében is. Ez a gép 450 grammig tud osztani-gömbölyíteni. Az egyre divatosabb rózsazsemle (Wachauer) rusztikus megjelenése a hazai fogyasztóközönség szívét is megnyerte, ennek az igénynek a kiszolgálására érdemes a tavalyi IBA újdonságaként bemutatott WP Selecta zsemlevonal rózsazsemle bélyegzőjét is beszerezni.

A sales meeting helyszíne a WP bemutató üzeme volt, a bajorországi Dinkelsbühl festői városában. Ez a város egyike a Würzburg és Füssen között Dél-Németországban húzódó "Romantikus út" leghíresebb történelmi városainak, amely különleges atmoszférát kölcsönzött az eseménynek. Az első este a nemzetközi résztvevők – a magyar Kogép-csapaton kívül moldáv, görög, finn, holland, román és olasz kollégákkal – egy hangulatos sörfőzdében kóstoltak helyi söröket. A különböző kultúrák és ízek találkozása már előrevetítette, hogy izgalmas és tartalmas napok következnek, utolsó nap pedig városnéző túrán vett részt a társaság, ahol egy óra alatt bejárták a kisvárost.

Kollégáink rendezvény során tapasztalt lelkesedése és elkötelezettsége igazán inspiráló volt. Az eseményen látottak révén még hatékonyabb gépekkel tudjuk támogatni ügyfeleinket, hogy kiváló minőségű termékekkel láthassák el vásárlóikat!

Köszönjük vendéglátóinknak a színvonalas programot, a résztvevőknek a jó hangulatot, és Gábornak a remek videókat, melyeket a hivatalos Facebook-oldalunkon Ön is megnézhet!

A Kogép Kft. értékesítő csapata