Családbarát munkahely lettünk – hivatalosan is!

A héten első alkalommal adták át a Családbarát Hely tanúsító védjegyeket, a Munkahely kategória díjazottjainak névsorában pedig a Kogép Kereskedelmi Kft. is ott volt! Az elismerést a több mint ezer jelentkező közül azok a vállalatok érdemelték ki, amelyek tényleges intézkedésekkel bizonyították, értéknek tekintik a családot, és mindent megtesznek a munka és a magánélet közötti harmónia megteremtéséért.


A díjat cégünk pénzügyi vezetője, Kovács Réka ünnepélyes keretek közt, a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban vehette át Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkártól. A Kogép a többi díjazotthoz hasonlóan a védjegy Bronz fokozatát vehette át, a jövőben pedig lehetőségünk van elnyerni az Ezüst és Arany fokozatot is.

Az eseményen Novák Katalin hangsúlyozta: „Amikor arról beszélünk, hogy Magyarország családbarát legyen, fontosak azok a helyek, ahol minden generáció jól érzi magát. Ezért van szükség a családbarát szemlélet támogatására, azoknak a helyeknek a kiemelésére, amelyek úgy tekintenek a családra, mint több generáció szoros szövetségére.” Büszkék vagyunk arra, hogy mások is felismerték, a Kogép éppen egy ilyen hely.

Király Barbara, a védjegy akkreditációs bizottság elnöke beszédében elmondta, ezernél is több szervezet nyújtott be pályázatot, közülük a leginkább családbarátnak bizonyult 150 mikro-, kis-, közepes- és nagyvállalat, valamint szolgáltató kapott díjat. „Ma már a munka nem zárja ki annak lehetőségét, hogy akár több gyermeket is fel lehessen nevelni odafigyeléssel, szeretettel. A családbarát szemlélet harmóniát, megelégedettséget, jobb életminőséget biztosít mindenki számára” – fogalmazott az elnök.

A színvonalas műsorokkal körített rendezvényen többször is elhangzott, mára a munkavállalók szemében is egyre fontosabb, hogy a kiszemelt hely mennyire családbarát, így a minősítés a jó szakembereket is bevonzhatja. Egy biztos, mi a jövőben is azon leszünk, hogy méltók maradjunk erre az elismerésre, amelynek emblémájával mostantól sűrűn találkozhatnak majd, ha nyomon követik cégünket!