Többet találkozhat a Kogéppel „online”

A Kogép hosszú ideje forgalmazza azoknak a világhírű sütőipari gyártóknak a berendezéseit, amelyek nemcsak lekövetik, hanem egyenesen meghatározzák a pékségek, cukrászatok világának technológiai trendjeit. Ezeknek a modern vállalatoknak a – több esetben kizárólagos – hazai képviselőjeként mi magunk is törekszünk a folyamatos fejlődésre. Ezt az utat pedig tudásunk állandó bővítése mellett a mostani időszakban az online tér irányába történő nyitás jelöli ki!

Elég egyetlen pillantást vetni a Kogép portfóliójában szereplő márkák listájára, hogy lássuk, a sütőipari gépek és cukrászati berendezések specialistájaként valóban az iparág „krémjét” gyűjtöttük össze kínálatunkban. A teljesség igénye nélkül a WP-től és a Sveba Dahlentől a GHD Hartmannon és az Ilapakon át a Krumbein Rationellig vagy épp a Wachtelig valamennyi partnerünk élen jár az innovációban, így az Ipar 4.0-ban rejlő potenciál ma már a hazai pékségek, sütödék számára is elérhető.

Az édesipari termékek, pékáruk gyártását optimalizáló technológiánál a több száz receptnyi memória és a magasfokú programozhatóság ma már „csak” amolyan beugró, hisz a korszerű gépek a legkülönbözőbb módokon képesek jobbá, hatékonyabbá tenni a munkát. A fejlett szoftverek korábban elképzelhetetlen ajtókat nyitnak meg például az adatok lekérdezése és elemzése terén, de a különböző hozzáférési szintek beállításának lehetőségére gondolva említhetnénk akár a biztonságot is, mint olyan területet, ahol a sütőipari gépek is óriásit léptek előre a közelmúltban.

A fejlődés egyik legfőbb iránya az internetes csatlakoztathatóság, amely új távlatokat teremt egyebek mellett a diagnosztikában is. Számos vezető gyártó kínál „online távfelügyeletet”, azaz probléma esetén a cég szakembere egy távoli eszközről is rá tud kapcsolódni a berendezésre, így jelentős időmegtakarítással találhat rá a megoldásra – ami, mondanunk se kell, jókora anyagi veszteségeket előzhet meg. Ez pedig csak egy a hálózatok nyújtotta számos lehetőség közül, amit a pékségek már ma kihasználhatnak, és amiből idővel várhatóan egyre több lesz.

A sütőipar jövőjét tehát, ahogy az egész világunkat, egyre inkább meghatározhatja majd az internet és az abban rejlő opciók. Ezt a trendet vetíti előre az is, hogy a pékségek és cukrászatok világában is folyamatosan zajlik a generációváltás, a most „színpadra lépő” fiatalabb korosztály pedig már jóval otthonosabban mozog ebben a térben. A világháló a többségük számára már – a hagyományok tiszteletben tartása mellett – a munkavégzés elengedhetetlen eszköze, kommunikációs csatornaként pedig már régóta egyeduralkodó a körükben. Ebben a helyzetben természetes, hogy a hazai sütőipari és cukrászati cégek megbízható partnereként a Kogép is ilyen területen készül erősíteni!

Célunk ugyanis, hogy az online szférában, és főként a közösségi médiában, fokozzuk jelenlétünket. Ennek jegyében a cégünkkel, valamint a sütőiparral kapcsolatos híreket, információkat közlő Facebook-oldalunk mellett rövidesen elindítjuk Instagram-profilunkat is. A terveink szerint így azok a pékségek, sütödék, amelyeknek szükségük van a stabil szakmai háttérre, például egy küszöbön álló beruházásnál, még nagyobb eséllyel találnak majd meg minket.

Aki felkeresi oldalainkat, többek közt értesülhet azokról a szakmai kiállításokról, továbbképzésekről és az általunk képviselt gyártóknál rendezett szervizoktatásokról, amelyeken szakértő munkatársaink rendszeresen részt vesznek. Mindezt azért érezzük fontosnak kiemelni, mert pontosan tudjuk, hogy ezeket a népszerű felületeket gyakran éri az a kritika, hogy csak a látszatról szólnak – ezzel szemben a Kogépnél mindenki azt kapja, amit ott bemutatunk: egy professzionális csapatot, amely tudása naprakészen tartásával folyamatosan azon van, hogy partnereinek a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást biztosítsa!