WP Riehle Linie 2000: íme, a fánksütés forradalma!

Ha finomságokról van szó, ez idő tájt leginkább a szaloncukor az aktuális – azonban, ha valaki eme édesség gyártásába akar fogni, attól tartunk, erről a szezonról már lekésett. Arról viszont még nem feltétlenül, hogy a hagyományosan Vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig (jövőre március 2.) tartó farsangi időszakban kiváló fánkokat készítsen, méghozzá a lehető leghatékonyabb módon. Ráadásul hozzátehetjük: a fánk már régen túlnőtt az „idénytermék” kategórián, így a sütőipari gépek specialistája, a Kogép által biztosított WP Riehle Linie 2000 fánksütő segítségével a pékségek, cukrászüzemek egész évben magas színvonalon szolgálhatják ki a szép számú keresletet.

Ha Gombóc Artúr a csokoládé helyett a fánkért rajongott volna, alighanem valahogy így sorolta volna, mi mindent szeret: a kerek fánkot, a hosszúkás fánkot, a tömör fánkot, a lyukas fánkot, a töltött fánkot, a szalagos fánkot, a csörögefánkot, a képviselőfánkot, a rózsafánkot, az égetett fánkot, a pillefánkot és így tovább. Azt azért nem állítjuk, hogy a kimagasló technológiai tudásáról és a folyamatos innovációról ismert német WP Riehle fentebb említett berendezésével egy sütőipari cég mindet felveheti a repertoárjába – de számos népszerű fánktípust igen, sőt, további, hasonló eljárásokkal készülő pékárukat is.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a fánkok variációinál már csak az étel eredetére vonatkozó történetekből, legendákból akad több. A „feltaláló” címet maguknak követelik a teljesség igénye nélkül a görögök, a rómaiak, a franciák és a németek is, de a talán legkülönlegesebb anekdota szerint Bécsben „készítették el” először – méghozzá tévedésből. Egy neves helyi pék özvegye, Cecilia Krapfen mérgében a lassú kiszolgálás miatt háborgó vevők közé dobott egy marék kenyértésztát, ami véletlenül a forró olajban (más források szerint zsírban) landolt. A „baleset következményének” illata és íze annyira megtetszett az ott lévőknek, hogy végül a kínálat állandó elemévé vált.

Egyet biztosan ígérhetünk: aki a WP Riehle Linie 2000 fánksütőt és a Kogép minden egyes értékesített sütőipari berendezése mellé biztosított, komplex szakmai hátterét választja, annak garantáltan nem lesz szüksége efféle szerencsére egy-egy kiváló termék előállításához. Ezt egyebek mellett a csúcskategóriás gép magas fokú automatizáltsága és intelligens vezérlése garantálja. A gyártás során digitális hőmérsékletszabályozás gondoskodik a termékek minősége szempontjából kulcsfontosságú egyenletes olajhőmérsékletről és alacsony zsírtartalomról. A WP Riehle szorosan záródó, automata gőzfedéllel ellátott berendezése 10 sütési programmal rendelkezik, mindegyikhez 4 különböző sütési idő állítható be.

A fánkok olajban történő forgatása automatikusan történik, ennek során pedig a termék nem emelkedik ki az olajból, így kevésbé változik meg a hőmérséklete. A zsiradék megégését megakadályozandó a berendezés szakaszos felmelegítési technológiát alkalmaz. További hatékonyságnövelő tényező, hogy a fánkok a kelesztőtálcáról egyetlen mozdulattal kerülnek az olajba, a program végén pedig a sütőkosár egy hangjelzés kíséretében magától kiemelkedik, és a fánkokat lecsöpögés után csak át kell billenteni a pihentetőre.

A WP Riehle Linie 2000 fánksütő manuális és automatikus üzemmódban is használható, és lényeges, hogy utóbbi esetben is biztosított az egyenletes sütési eredmény, mindez minimális élőmunka bevonásával. A géphez opcionálisan számos különböző kiegészítő, tartozék illeszthető, többek közt automatikus fánktöltő vagy épp integrált kelesztőkamra. A kívánt funkciókhoz, volumenhez és egyéb elvárásokhoz igazított, pontos kialakítás megtalálásában és az optimális rendszer összeállításában a Kogép szakértő csapatára bátran támaszkodhat!

Teljes körű szolgáltatásunkra pedig a fánkgyártás mellett természetesen minden tervezett sütőipari beruházás esetén számíthatnak, amellyel egy pékség, cukrászüzem biztosabb, sikeresebb alapokra helyezhető ezekben a hektikusan változó időkben. Mi 2022-ben is eszerint folytatjuk munkánkat – bízunk benne, hogy Önökkel közösen. Addig is, a Kogép teljes csapat nevében ezúton kellemes karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag új évet kívánunk!