Nyakunkon a nyár

Május már a nyakunkon van, hamarosan nyitnak a strandok, a sütőiparban viszont előtérbe kerülnek a hűtési megoldások. Hozzáértőknek nem kell taglalni, hogy a hűtés, illetve a precízen temperált víz és a jég használata hogyan forradalmasította a sütő- és cukrászipart az elmúlt években. A terület nemcsak korábban elképzelhetetlen lehetőségeket adott mérettől függetlenül az üzemek kezébe, de közvetve még a munkaerőhiányon is érezhetően enyhíteni tudott.

A fentiek alapján nem meglepő, ha a hűtéstechnika területén is dinamikus a technológiai fejlődés, a Kogép pedig mindent megtesz, hogy ügyfeleink e területen is folyamatosan az élvonalban maradjanak. Ezúttal két márka termékeit ajánljuk olvasóink figyelmébe. A Langheinz jégbankos vízhűtő már szerepel oldalunkon, de a Funk pehelykészítő-választéka annyira új a kínálatunkban, hogy elsőként ezen a felületen találkozhatnak vele az érdeklődők ‒ később természetesen megjelenítjük majd az oldalon is.

A Langheinz termékek hűtőkapacitása széles termékskálán mozog, 90-500 literes óránkénti vízteljesítménye a legkisebb boltoktól a nagyobb-közepes vállalkozásokig bármilyen üzemméretet kiszolgál. A „jégbank” rekesz folyamatosan biztosítja a szükséges hűtött vizet. A legnagyobb, óránkénti 500L hűtött víz kapacitású gép további előnye kompakt kivitele, nagyjából 117x63x77 cm-es térfogata és szabványos hálózati csatlakozása enyhíti a sok pékséget sújtó helyproblémát, hiszen lényegében bárhol elhelyezhető. A jégbankos technológia legnagyobb előnye, hogy a hálózati víz zárt rendszerben folyik át a jégbankon keresztül, pangó víz nem kerül dagasztás során a termékbe. Mindez garancia a több évtizedes használatra és a kiemelkedő higiéniára.

A szintén német Funk gyártó termékei garantálják a folyamatos jégpehely előállítást, aminek kiemelt jelentősége van a nyári melegben az állandó tésztahőmérséklet biztosításában. Az F120-as, legkisebb változat is 120 kg napi előállításra képes, de a gyártó egészen napi 6 tonnás kapacitásig kínál eszközöket, amelyekhez számos praktikus kiegészítő, például beépített tárolóegység is vásárolható.

A pehely amellett, hogy természetesen a gyártáshoz is felhasználható, mint bármilyen más formájú jég, a kínálás, tárolás területén is új perspektívát kínál. A legnagyobb újdonsága a Funk gépeknek nem a jég formája, hanem a szabadalmaztatott Funk Easy Clean rendszer, melynek lényege, hogy a gép teljesen rozsdamentes fagyasztó és jégtörő rendszere egyben kiemelhető, biztosítva ezáltal a berendezés könnyed és gyors tisztítását. A megoldással a teljes egység ‒ teljesítménytől függetlenül ‒ néhány perc alatt kitakarítható, emiatt nem kell számolni a más hasonló, szintén nyitott rendszerű, de rosszul hozzáférhető berendezéseknél gyakori koszlerakódások, gombásodás jelenségével.