Krumbein: garantált hatékonyság a tortaszeleteléstől a szendvicsgyártásig

A sütőipari gépek és cukrászati berendezések specialistájaként a Kogép egyik legfőbb alapelve, hogy csakis a legkiválóbb, innovatív gyártókkal működik együtt, mindezt annak érdekében, hogy ügyfeleinket a termelést valóban a leghatékonyabbá tevő technológiával tudjuk ellátni. A közelmúltban csapatunk két oszlopos tagja, Benkó Gábor és Verasztó Balázs ismét a saját szemével győződhetett meg arról, hogy a német Krumbein – amelynek kizárólagos hazai képviselői vagyunk – is a modern sütőipar és cukrászat „krémjéhez” tartozik. Az elsősorban sütemény- és tortaszeletelő gépeiről ismert vállalat számos egyéb megoldásába is betekintést engedett a koronavírus-járvány idején létrehozott bemutatótermében.

A pandémia alatt a sütő- és a cukrásziparban is sorra maradtak el a különböző szakmai rendezvények, kiállítások, és a gyártók telephelyeire történő kiutazás sem volt olyan egyszerű, mint korábban. Erre a helyzetre reagálva rendezett be a türingiai Bad Tabarz településen található központjában egy körülbelül 300 m2-es tesztcentrumot a Krumbein, ahol az összes főbb géptípusukból elhelyeztek 1-1 üzemképes modellt. Ez a helyszín a Covid-hullámok csúcsán alkalmas volt online oktatások, webmeetingek megtartására, mostanra pedig a körülmények lehetővé teszik, hogy személyesen, akár kisebb csoportokban keressék fel az érdeklődők a bemutatótermet. Mindez a partnereknek tartott továbbképzések mellett arra is jó lehetőség, hogy a potenciális vevők a megrendelés előtt a saját szemükkel nézzék meg, akár működés közben is a kiszemelt sütőipari, cukrászati berendezéseket. A Krumbein az ígéretek szerint még idén bővíti a centrumot, ahol így további technológiáik is megismerhetők lesznek, és az ügyfélélményt fokozó szolgáltatások is jobban előtérbe kerülnek.

Tapasztalataink szerint a hazai pékségek, cukrászatok körében főként a német gyártó sütemény- és tortaszeletelő gépei iránt mutatkozik kereslet – a tesztközpontban is látottak alapján nem is véletlenül. A Krumbein szeletelő berendezéseit könnyű kezelhetőség, egyszerű tisztán tarthatóság és a dupla rezgőpengés mechanizmusnak köszönhetően kivételesen tiszta vágási felület jellemzi. A számos különböző kivitelben elérhető gépekkel változatos méretű tortákat és süteményeket lehet optimálisan porciózni. És mivel a mai napig családi vállalkozásként működő Krumbein védjegye többek közt a rugalmasság, a berendezések közt megtalálják a számukra ideális választást a kifogástalan szeletelésre törekvő kis cukrászdák, valamint azok is, akiknek folyamatos nagyüzemre, és akár 4 torta egyidejű felvágására van szükségük.

Az imént említett cukrászati gépek elsődlegesen friss termékek szeletelésére használatosak, de fontos megjegyezni, hogy a Krumbein rendelkezik olyan ultrahangos vágóberendezésekkel is, amelyeket kifejezetten a fagyos áruk vágására fejlesztettek ki. További figyelemre méltó vívmányai a német vállalatnak azok a horizontális, automata piskótavágó gépek, melyekkel akár 6 rétegre is lehet szelni a vastagabb piskótatömböket, méghozzá a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő színvonalon. A tesztcentrumban prezentált gépek közül ugyancsak érdekesek lehetnek a hazai pékségek, cukrászati üzemek számára a vibrációs elven működő feltétszóró berendezések, melyekkel roppant hatékonyan, egyúttal esztétikusan lehet a napraforgót, mandulát stb. felvinni a termékek felületére. És szintén említést érdemel a Krumbein szilvamagozó berendezése, illetve az úgynevezett „drop” adagoló gépei, melyek a teasütemények gyártása vagy épp piskótalapok húzása során érhetnek aranyat, de kialakítástól függően számos egyéb célra is jól használhatóak.

Végül, de messze nem utolsósorban kollégáink testközelből ismerhették meg a SnackFlex Line elnevezésű univerzális gép legújabb generációját, mellyel akár 800 db/órás sebességgel lehet szendvicseket gyártani, relatíve kis helyigény és jelentős munkaerő-megtakarítás mellett. Az aktuális trendekbe kitűnően illeszkedő, elviteles harapnivalók előállításának első lépéseként a berendezés tetszőleges szögben felvágja a zsemlét, bagettet, akár teljesen, akár csak részben. Ezt követően egy vajazóállomáson a pékáru egyik vagy mindkét fele kenésre kerül, a feltétek elhelyezéséről pedig monitoregységek előtt dolgozó operátorok felelnek. Opcionálisan sor kerülhet további műveletekre is, többek közt egy újabb vágásra (pl. toastkenyér esetén 2 háromszögalakú szendvics készítésére). A SnackFlex vonal moduláris kialakításának köszönhetően pedig számos különböző gép integrálható a folyamatba, beleértve a csomagolóberendezést is. A pontos összeállítás függvényében pedig a sokoldalú gép egyéb feladatokra, akár pohárkrémek adagolására, illetve salátatálak készítésére is maradéktalanul alkalmas.

Mindent egybevetve tehát a Krumbeinnel – hasonlóan a Kogép által forgalmazott többi vezető márkához – a minőségre és hatékonyságra szavazhatnak a magyar pékségek, cukrászatok, ami kiegészítve cégünk egyedülállóan komplex, megbízható szolgáltatásával, a biztos sikerreceptet jelenti a sütőiparban.