Maximális hatékonyság, minimális helyigénnyel: ez a WP Miniroll!

Szakembereink néhány héttel ezelőtt beüzemelték Magyarországon az első WP Miniroll kompakt zsemlevonalat, amely úgy ad választ a pékségek számára is egyre égetőbb munkaerő-problémákra, hogy a beruházóknak közben a minőség, a mennyiség vagy épp a költséghatékonyság terén sem kell kompromisszumokat kötniük, sőt! Lássuk, mit érdemes tudni az idehaza kizárólag a sütőipari berendezések specialistája, a Kogép által forgalmazott és a tőlünk megszokott módon komplex háttértámogatással kínált, csúcsminőségű technológiáról!

Ha már létezik a „sok jó ember kis helyen is elfér” mondás, akkor a WP Miniroll mottója lehetne akár az is: „sok jó munkafolyamat kis helyen is elfér!” A vezető német gyártó korszerű sütőipari gépe ugyanis nagyjából 3 méter hosszú, 1,5 méter széles és 2,5 méter magas, ebben a többnyire a kis- és közepes péküzemek számára is rendelkezésre álló „térben” pedig egyedülálló lehetőségek rejlenek!

A nagyfokúan automatizált zsemlevonal integrált, akár 5 soros osztó- és gömbölyítő fejgépe első lépésben a kívánt tömegűre osztja, majd kifogástalan alakúra formázza a tésztát. A leendő termékek ezt követően a 6 perces pihentetésre a „bölcsőkbe” kerülnek, ahonnan a berendezés – még mindig önműködően – áthelyezi azokat a sütőlemezekre. Utóbbiakkal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a WP Miniroll az Európában sztenderdnek számító összes lemezmérettel (pl. 400x600; 580x780; 580x980) hatékonyan használható.

A kompakt berendezéssel a fentebb vázolt módon zsemlék, valamint pékáruk gyárthatók, terméktípustól függően akár 3000 darab/óra kapacitással. A rugalmasságot növeli, hogy a néhány perces művelettel cserélhető formázódobok segítségével igen széles mérettartományban (akár aranygaluskától a hamburgerzsemlékig) lehet optimálisan készíteni a kívánt termékeket.

Ahogy arra a bevezetőben is utaltunk, a külföldön már számos helyen bizonyító sütőipari gép egyik példánya immár hazánkban is munkába állt. Ügyfelünk első tapasztalatai alapján a WP Minirollnak köszönhetően sokkal esztétikusabban gömbölyített és jóval egységesebb pékárukat tud kínálni vásárlóinak, mint az egy félautomata vagy kézi üzemű, karos berendezéssel lehetséges volna. És bár ez is jókora előrelépést jelent, az ehhez hasonló beruházások legfőbb mozgatórugója a szektort mindenütt sújtó munkaerőhiány, valamint az ezzel párhuzamosan jelentkező, ugrásszerűen növekvő bérköltségek.

A WP kompakt zsemlevonalának ugyanis a kis helyigény mellett fontos erénye, hogy akár egyetlen kezelő könnyedén működtetheti, és lényegesen gyorsabb idő alatt legyárthat vele olyan mennyiségű pékárut, amelyhez egy karos gép esetén 3-4 ember fárasztó munkájára lenne szükség. A tetemes „humánerőforrást” megspóroló sütőipari berendezést az eddigieken kívül egyszerűen elsajátítható vezérlés, valamint a WP valamennyi technológiájára jellemző hosszú élettartam, illetve maximális higiénia és biztonság fémjelzi.

Mindent egybevetve a WP Miniroll az eddigi nemzetközi példák, valamint a Kogép csapatának a hazai sütőiparban megszerzett csaknem 30 éves tapasztalata alapján ideális megoldás lehet a kis- és közepes méretű péküzemeknek a meglévő nehézségeik kezelésére, egyúttal a termelés minden eddiginél hatékonyabb alapokra helyezésére. A kompakt zsemlevonalat napi 8 órás üzemre tervezték, ami szintén az említett piaci szegmensben való optimális használhatóságát bizonyítja.

Ráadásul, amint az minden általunk forgalmazott sütőipari berendezésre igaz, a WP Miniroll iránt érdeklődők sem „csak” egy korszerű technológiát kaphatnak, hanem a Kogép képében egy olyan szakértő partnert is, amely a neves gyártók pékipari gépeinek beüzemeléséről, rendszeres szervizeléséről is gondoskodik. Ha érdekli a rugalmasság és költséghatékonyság terén verhetetlen, kompakt zsemlevonal, forduljon hozzánk bizalommal!