Megéri velünk tartani az októberi Südbackra!

Az utóbbi bő két évben sok más mellett elmaradtak azok a nívós szakmai események is, ahol a sütőipari- és a cukrászati szektor szereplői összegyűlhettek volna, hogy megismerjék az ágazat legfrissebb trendjeit, és közben eszmét cseréljenek a mindannyiukat érintő, legfontosabb kérdésekről. Pedig a körülöttünk zajló folyamatokat elnézve az iparág most olyan korszakot él, amikor valóban nagy szükség lehet a közös gondolkozásra, valamint arra, hogy a különböző kihívásokra adható válaszokat, legkorszerűbb technológiákat egy időben, egy helyen láthassuk.

Éppen ezért örömteli, hogy 2 év kihagyás után ismét megrendezik a rangos Südback kiállítás és vásárt, amelyre 2022. október 22. és 25. között kerül sor, a németországi Messe Stuttgart területén. A nagy múltú nemzetközi rendezvényen a sütőipari gépek és cukrászati berendezések magyarországi specialistájaként természetesen a Kogép is képviselteti magát, sőt, korlátozott számban lehetőséget tudunk biztosítani partnereinknek is arra, hogy ingyenesen részt vegyenek a Südbackon! És hogy miért érdemes élni ezzel a lehetőséggel?

A bevezetőben leírtakból alighanem már kiderült, hogy az esemény fókuszában ezúttal a pékségek és más sütőipari vállalatok számára ez idő tájt leginkább „húsbavágó” téma, vagyis az energia és az energiahatékonyság áll majd. A Kogép gyártópartnerei közül jó néhányan jelen lesznek a helyszínen, hogy bemutassák azokat a megoldásaikat, amik segíthetnek úrrá lenni az energiaválságon – legyen szó energiatakarékos sütőipari gépekről vagy épp olyan alternatív technológiákról, amelyek csökkenthetik a pékségek, cukrászatok külső körülményeknek való kiszolgáltatottságát.

A fenti kérdéskörön túl a Südbackon kiemelt figyelmet kapnak az egyre szűkösebb munkaerő optimalizálásában élen járó technológiák, valamint – és ez 2022 lévén szintén nem meglepő – a fenntarthatóságot elősegítő (többek közt a keletkező hulladék csökkentését célzó) fejlesztések is. Ezenkívül a Kogép által képviselt márkák tájékoztatása szerint azoknak sem kell majd csalódniuk a kiállításban, akik a napjainkban szintén egyre hangsúlyosabb elvárássá váló digitalizáció terén készülnek előrelépésre.

Amikor legutóbb meg tudták tartani a sütőipar mindig magas színvonalú seregszemléjét, több mint 65 ezer négyzetméteren 700-nál is több szakmai kiállító standját lehetett felkeresni, a szervezők célja pedig, hogy idén októberben még ezen is túltegyenek! Ezért is gondoljuk úgy, hogy a közelgő Südback egyedülálló esélyt biztosít arra, hogy a hazai pékségek és cukrászatok máshol nem látható komplexitásban kapjanak támpontokat azzal kapcsolatban, milyen lépéseket érdemes megtenni most a sikeres jövőbeli működés érdekében.

Ha felkeltettük érdeklődését, és szeretne részt venni a nívós kísérőprogramokkal és előadásokkal is tarkított rendezvényen, kérjük minél hamarabb jelezze ezt kollégáink felé, mert csak a rendelkezésünkre álló keret erejéig tudunk küldeni olyan kódot, amivel díjmentesen regisztrálhat a Südback weboldalán!

A Kogép szakértő munkatársai a helyszínen kérés esetén készek segíteni cégünk vendégeinek a neves külföldi gyártókkal való kapcsolatfelvételben, információgyűjtésben és tárgyalásban is. Úgy véljük, a mostani helyzetben a modern sütőipari gépek és cukrászati berendezések beszerzésén, beüzemelésén vagy épp későbbi szervizelésén kívül ez a szakmai közreműködés is kell ahhoz, hogy elmondhassuk: a Kogép mindenre kiterjedő szolgáltatására egy túlzás nélkül fordulópontot jelentő időszakban is bátran támaszkodhatnak a pékségek!