Helyezze biztosabb alapokra működését csúcsminőségű elektromos kemencékkel!

Az egekbe szökő gázárak és az ellátás körüli bizonytalanságok miatt a hosszútávú stabilitásra törekvő pékségeknek egyre inkább érdemes valamilyen alternatíva után nézniük a kemencék terén. A sütőipari gépek specialistájaként a Kogépnek természetesen erre is van megoldása! A Wachtel Atlas elektromos üzemű, forgóállványos kemence és a WP Matador elektromos etázskemence már eddig is az egyik legjobb választásnak számítottak – a mostani helyzet pedig még inkább időszerűvé teszi a beszerzésüket! A korszerű sütőipari berendezések a két jeles német gyártó kizárólagos magyarországi forgalmazója, a Kogép jóvoltából idehaza is elérhetők, komplex szakmai háttér mellett.

A bevezetőben leírtaknak megfelelően az utóbbi időben már nemcsak azon pékségek körében váltak egyre keresettebbé az elektromos kemencék, amelyeknek egyébként is időszerű lett volna egy-egy sütőipari gép cseréje vagy kapacitásaik bővítése. A rendkívüli körülmények közepette ugyanis sokan felismerték, hogy ha legalább részben képesek kiváltani a gázüzemű kemencéiket, az a jövőben akár a fennmaradás zálogává is válhat.

Ugyancsak szembetűnő tendencia, hogy jó páran napelemes beruházásokkal karöltve vágnak bele az „elektromos átállásba”, hiszen így részben vagy akár egészben megtermelhetik az új sütőipari berendezések működtetéséhez szükséges áramot. Tegyük hozzá, hogy a villamosenergia-ellátás egyébként is sokkal biztosabb lábakon áll (és a megújuló energiaforrások súlyának növekedésével ez egyre inkább igaz lesz), így a gáz helyett az áramra történő támaszkodás most saját napelemek nélkül is megbízhatóbb stratégiának tűnik.

Wachtel Atlas forgóállványos, elektromos kemence

A pékségek számára persze fontos, hogy úgy jussanak egy a közeljövőben akár óriási versenyelőnnyé váló alternatívához, hogy közben egyéb téren se kelljen kompromisszumokat kötniük. Ebből a szempontból jó hír, hogy a Wachtel Atlas forgóállványos, elektromos kemence egyszerre garantálja a manapság az egyik legfontosabb erénynek számító kimagasló energiahatékonyságot és a kiváló sütési minőséget!

A berendezésben a rugalmas használhatóságra vágyóknak sem kell csalódniuk: igény szerint elérhető ugyanis 60x80 vagy 60x100 cm-es sütőkocsikhoz, illetve magasított kivitelben vagy akár egyszerre 2 sütőkocsi számára. Az elektromos üzemű Wachtel Atlas sütőipari kemencét állítható légkeringési sebesség és hővisszanyerő rendszer jellemzi, ami kifogástalan termékeket eredményez a pékáruk széles palettáján. A gyors átállásról a teljesség igénye nélkül a sütőkamra páramentesítő rendszere gondoskodik.

A jelenleg 6 hét átfutási idővel rendelhető, modern forgóállványos berendezés további előnyei közé tartozik a hármas hőszigetelő üvegezés, a sütőtérben és az állapotjelzőn használt energiatakarékos LED-világítás, valamint a távolról is vezérelhető IQ Touch kijelző, mely egyebek mellett a korábbi és a várható energia- és vízfelhasználásról, illetve a költségekről is tájékoztatást ad, segítve ezzel a kapacitások optimalizálását. Fontos megjegyezni azt is, hogy a többek közt mágneses kés- és kesztyűtartóval is felszerelt, ergonomikus kialakítású szerkezet könnyedén beállítható az előző berendezések helyére is, hisz nem szükséges hozzá csatornabekötés.

WP Matador elektromos etázskemence

Amikor arról van szó, miért érdemes elektromos sütőipari kemencével kiváltani a gázüzemű berendezéseket, az egyszerűbb engedélyeztetési folyamatot és a könnyebb telepíthetőséget (pl. nincs szükség füstgáz-elvezetésre, kéményre) is feltétlenül meg kell említeni. Ezenkívül a most előtérbe kerülő, alternatív megoldások mellett szól a halkabb, biztonságosabb üzemelés, az egyszerűbb szabályozhatóság és a ritkább karbantartási igény is.

A gázkorlátozások esetén akár a bezárás elkerülését is biztosító sütőipari gépek közvetlen élvonalába tartozik a WP Matador elektromos etázskemence is, melynek egyik legfőbb védjegye, hogy minden sütőszint külön szabályozható, így akár hertenként más programok indíthatók. A minőségi, speciális kő sütőlapokkal felszerelt berendezés felhasználói ezenkívül a könnyen kezelhető, érintőképernyős vezérlőpanelt és az interneten keresztül történő, távoli sütés monitorozást és szervizasszisztenciát is rendre kiemelik a pozitívumok közül. A WP Matador elektromos etázskemence a rugalmasság jegyében nyolc különböző méretű kivitelben (8 és 18 m2 közti sütőfelülettel) is elérhető.

Fontos, hogy a szóban forgó sütőipari berendezésekkel kapcsolatos beruházások előtt mindenképpen ellenőrizni kell, hogy a pékség elektromos hálózata elbírná-e az esetleges extra terhelést. Tapasztalataink szerint az üzemek többségénél van tartalék legalább 1 elektromos kemence beüzemelésére, ami máris óriási lépés a működés stabilizálása felé. A hazai piacon legnépszerűbb típusok vonatkozó adataival (kW, A) kapcsolatban forduljanak hozzánk bizalommal!

Alternatív technológia, a tőlünk megszokott, profi háttérrel

A WP Matador és a Wachtel Atlas elektromos kemencéket a Kogép nemcsak beszerezni kész meglévő és leendő ügyfeleinek, hanem szakembereink a sütőipari berendezések zökkenőmentes üzembe helyezésről és a későbbi karbantartásról is gondoskodnak.

Ha tehát szeretné rövid úton csökkenteni péksége külső körülményeknek való kitettségét, vegye fel a kapcsolatot a Kogéppel még ma!