Figyelemre méltó, új csomagológépet mutatott be a Hartmann

Ahogy az a sütőipari gépek specialistájához illik, a Kogép mindig olyan márkákkal törekszik partnerségre, amelyek folyamatosan új fejlesztésekkel reagálnak a fogyasztói szokások és a piaci elvárások változásaira. Pontosan ezt tette most a GHD Hartmann is! Az innovatív német sütőipari gyártó nemrég egy új típusú csomagológéppel rukkolt elő, amely több aktuális trendet is segíthet „meglovagolni” a beruházni kész pékségeknek, sütőipari vállalkozásoknak.

Az SW 40 L-Sealing berendezésről van szó, melynek működési elve eltér a jelenleg legelterjedtebb csomagológépekétől. Az újdonság egy végtelenített, L-alakban megvezetett PE- vagy PP-fóliával dolgozik, amellyel a gép „körbeburkolja” a péktermékeket, majd – természetesen a levegő kiszívását követően – kereszt- és hosszirányban is lehegeszti a csomagolást. Ezzel a gyakran alkalmazott klipszes technológiánál biztonságosabb, hermetikus zárás jön létre.

A Hartmann új, síkfóliás csomagológépének működését az alábbi videón részletesen is meg lehet figyelni.

A berendezéssel praktikus egységcsomagokba lehet rendezni a pékárut, melyekbe pl. 6 db zsemle vagy épp 3 db kisebb méretű cipó kerülhet. A sütőipari gyártó hivatalos tájékoztatása alapján az elkészülő tasakok hossza 250-600 mm, szélessége 200-400 mm, magassága pedig 80-170 mm lehet. A kapacitás természetesen függ a termékektől és a csomagok méretétől is, de a Hartmann szerint 20 mikronos fólia használata esetén akár 1200 csomag/órás sebesség is elérhető.

Az SW 40 a maga kb. 2,35 x 1,7 x 2,25 méteres méreteivel meglehetősen kompaktnak számít, és természetesen minden alkotóeleme magabiztosan hozza a Hartmanntól megszokott, magas minőséget. Az új csomagológépet felhasználóbarát kezelőfelület és számos beállítási lehetőség jellemzi, melyekkel a sütőipari cégek maximálisan a vevőkörük igényeire tudják szabni a termelést. A berendezés önálló gépként, illetve egy gyártósorba integrálva is hatékonyan használható.

Az idén ősszel piacra dobott technológia a Kogép jóvoltából a hazai pékségek, sütödék számára is beszerezhető. A Hartmann munkatársaival egyetértésben a mi szakembereink is úgy látják, hogy az SW 40 bevetésével több, egyre erősödő trendre lehet optimálisan reagálni. Az elmúlt évek eseményeinek hatására pl. kifejezetten előnyös, ha egy termék hermetikus, lehegesztett fóliacsomagolásba kerül, hiszen így a vevők biztosak lehetnek abban, hogy az általuk választott pékárut nem fogdosta össze senki, és semmilyen más külső behatás sem érte. Az ideális méretű egységcsomagok ráadásul gyorsítják is a vásárlás folyamatát, ami szintén lényeges szempont, versenyelőny manapság.

Ezenkívül ne feledjük, hogy a kedvezőtlen gazdasági körülmények miatt a fogyasztók alighanem különösen ügyelnek majd a pazarlás elkerülésére, így a kisebb termékek felé fordulhatnak, amely törekvésbe szintén beleillik a praktikus egységcsomagokban polcra kerülő pékáru. Végezetül, a szóban forgó sütőipari gép tökéletesen alkalmas lehet az egyre növekvő népszerűségű elősütött termékek hatékony csomagolására is.

A fogyasztói szokások jól kivehető és nagy potenciált rejtő átalakulására tehát a Hartmann most megadta a maga válaszát – a kérdés már csak az, kik lesznek azok a hazai sütőipari szereplők, akik követik ugyanezt a stratégiát, és beruháznak a jelen és a jövő elvárásainak is megfelelő csomagológépbe. Egy biztos: akik így döntenek, azok bátran támaszkodhatnak a Kogép által biztosított komplex háttérre, amely a berendezés beszerzésétől a beüzemelésén át a későbbi szakszerű karbantartásra, szervizelésre is kiterjed.