WP zsemlevonalak: első a minőség – és a megbízhatóság!

Egyre több sütőipari cég tűzi zászlajára a hatékonyságnövelést, a zsemlék és a különböző hosszformázott termékek gyártásánál pedig többnyire bőven van is mód az előrelépésre ilyen szempontból. A megoldások közül az utóbbi időben kifejezetten keresetté vált idehaza a WP technológiája, nem is véletlenül: a megbízhatóságáról ismert, innovatív német gyártó berendezései úgy gyorsítják a termelést és csökkentik a munkaerőigényt, hogy közben napjaink elvárásainak megfelelően igen magas termékminőséget garantálnak. Ha ehhez hozzátesszük a sütőipari gépek specialistája, a Kogép szakértelmét és teljes körű háttértámogatását, akkor a pékségek még magabiztosabban vághatnak bele az egyébként is időszerű beruházásokba.

A WP egyik fő védjegye, hogy minden területen kimondottan széles palettán kínál megoldásokat a sütőipari vállalkozásoknak, és ez nincs másként a zsemlegyártás esetén sem. Modelljeik 2-től 8 sorosig többféle kivitelben elérhetők, és mindegyikben közös, hogy széles mérettartományban (kb. 30-150 gramm) garantálnak egyenletes tésztaosztást és kifogástalan gömbölyítést. 

A kis- és közepes pékségek számára a Kogép szakemberei által már Magyarországon is sikerrel beüzemelt WP Miniroll zsemlevonal jelenthet optimális választást. A berendezés a maga mintegy 4x1,5 méteres alapterületű helyigényével kimondottan kompaktnak számít, ráadásul görgőkön gurítható, így a mobilitás is az erényei közé tartozik. Az integrált fejgép segítségével a beállításoknak megfelelően osztja, majd formázza a tésztát, a termékek pedig a pihentetést követően szintén külső beavatkozás nélkül kerülhetnek a sütőlemezekre.

A felhasználóbarát, terméktől függően akár 3000 db/órás sebességre képes WP Miniroll ugrásszerű hatékonyságjavulást hoz a jellemzően 30-as, kézi karos vagy akár félautomata technológiákhoz képest. Az eredmény pedig jóval esztétikusabb és egységesebb termékek, ami a vásárlók, illetve a potenciális megrendelők szempontjából is kulcsfontosságú.

A nagy pékségek, sütőipari üzemek kihívásaira is WP-megoldások széles tárháza áll a Kogép magyarországi ügyfeleinek rendelkezésére. Ezek az összetett – de szintén egyetlen operátorral zökkenőmentesen üzemeltethető – vonalak Multimatic vagy épp Tewimat osztógépekkel indulhatnak, melyek közül utóbbi akár 22 ezer db/órás kapacitással támogatja a nagyüzemi munkát.

Az ezekhez csatlakozó feldolgozó-, formázóvonalak közül a Kogép csapatának tagjai a közelmúltban a Multirollt élesben is megtekintették a WP németországi tesztüzemében, így a potenciális érdeklődők számára is hasznos információkkal gazdagodtak. A rendkívül korszerű sütőipari berendezés egyik legfőbb erénye a nagyfokú modularitás: csatlakoztatható hozzá a teljesség igénye nélkül bélyegzőegység, sodróállomás, vágóegységek vagy épp magszóró, de a sütőkocsira való automatikusan lehelyezés is megvalósítható. A komplex vonal így a gyártási folyamatok legszélesebb körét képes automatizálni, garantálva egyúttal a már említett, elsőrangú, tökéletesen reprodukálható termékeket.

Összességében tehát a WP zsemlegyártó technológiai repertoárjának elemei azoknak a minőségorientált pékségeknek, sütőipari vállalatoknak ideálisak, akik úgy növelnék produktivitásukat, hogy közben a megbízhatóság terén se kelljen kompromisszumokat kötniük. A kimagasló megoldások mellé pedig a Kogép, minden általunk forgalmazott gyártó gépeihez hasonlóan, a beüzemelésre és a folyamatos karbantartásra is kiterjedő szakmai támogatást biztosít. Kollégáinkhoz bizalommal fordulhat bárki azt illetően is, hogy az adott vállalkozás lehetőségeit és céljait figyelembe véve milyen összeállítású vonal jelentené a legjobb, leginkább megtérülő választást.