A Kogép segít eligazodni a 2023-as IBA szakkiállításon!

Öt év után tudják újra megrendezni a sütőipari ágazat legnagyobb és legfontosabb európai eseményét, az IBA szakkiállítást és vásárt. A szektor gyártóinak és döntéshozóinak elsőszámú fórumára október 22. és 26. között, a Messe München rendezvényközpontban kerül sor. A helyszínen a sütőipari gépek hazai specialistájaként természetesen a Kogép szakemberei is ott lesznek, és készek minden meglévő és leendő ügyfelünknek gördülékennyé tenni az információk begyűjtését, illetve a partnereinkkel való egyeztetéseket. Sőt, cégünk ingyenes belépőjegyet is tud biztosítani vendégeinknek – ez azonban csak limitált számban áll rendelkezésre, így arra buzdítjuk, ha érdeklődik a részvétel iránt, minél hamarabb vegye fel velünk a kapcsolatot! Addig is, alábbi cikkünkben igyekeztünk összegyűjteni, miért nem érdemes kihagyni a 2023-as IBA-t!

A sütőipar több mint hét évtizedes múltra visszatekintő innovációs seregszemléjén legutóbb 50 országból csaknem 1400 kiállító és több mint 170 országból nagyjából 77 ezer látogató vett részt. Minden esély megvan rá, hogy ezek a számok idén megdőlnek, hiszen ahogy már utaltunk rá, a pandémia okozta kényszerszünet miatt az iparág képviselői nagyon régóta várnak már a nagy, élő találkozásra. A sütőipari technológiában élen járó vállalatok ezúttal is erre az alkalomra időzítik jelentős újdonságaik bemutatását, amelyeket – köszönhetően a standokon berendezett, „éles” péküzemeknek – már működés közben is meg lehet tekinteni.

A Magyarországon kizárólagosan a Kogép által képviselt márkák közül a teljesség igénye nélkül a WP csoport, a GHD Hartmann, a HB-Technik, a Sveba Dahlen, a KRUMBEIN rationell, a Heuft (valamint az immár az égisze alá tartozó IceCool) vagy épp az Ilapak is gőzerővel készül legfrissebb megoldásainak premierjére. Már ebből a rövid felsorolásból is kiderül, hogy az IBA-n a sütőipari termelés folyamatainak teljes spektruma megjelenik majd, a legkülönfélébb péktermékek sütésétől a hűtéstechnológián át többek közt a csomagolásig. Mindezt olykor szinte felfoghatatlan elméleti kapacitásadatok mellett – de természetesen a kézműves pékségek és a kis- és közepes sütőipari üzemek is megtalálhatják számításaikat a nívós kísérőprogramokkal teletűzdelt eseményen.

Az IBA-t rendszerint a magyar sütőipari vállalkozások is igen nagy számban keresik fel, és messze nem csak presztízsokokból: túlzás nélkül állíthatjuk, az elérhető távolságra lévő rendezvény egyedülálló esélyt kínál arra, hogy néhány nap alatt átfogó képet kapjanak az érintettek a szektor és a piac aktualitásairól, trendjeiről. Ami az utóbbit illeti, annyit már most biztosra vehetünk, hogy fókuszban lesznek az energiahatékonysággal, az egészségtudatos vevőket célzó termékek előállításával és az automatizációval kapcsolatos innovációk. Az előjelek alapján pedig ez alkalommal alighanem a szabályok által is elvárt, de a fogyasztók által is egyre inkább díjazott fenntarthatóságról és az ahhoz vezető legjobb lépésekről fogunk az egyik legtöbbet hallani.

A jelenlévő sütőipari vállalatok tehát első kézből ismerhetik meg a fentiek és sok más terület legnagyobb újításait, és gyorsan felmérhetik, milyen lehetőségeik vannak. Ebben jelent további könnyebbséget, hogy a Kogép csapatának tagjai előzetes megbeszélés után megtalálhatóak lesznek az összes partnerünk standjánál, és segítenek a gyártókkal közösen megtalálni az akár az adott cég kihívásaira szabott megoldásokat.

Mint fentebb jeleztük, az érdeklődők számára cégünk (korlátozott darabszámban) tud olyan kódszámot küldeni, amivel az IBA regisztrációs felületén díjmentes belépőjegyhez juthatnak. Amennyiben igényt tartanak erre, kérjük, minél hamarabb írják ezt meg nekünk az office@kogep.hu e-mail címre. További elérhetőségeinken pedig természetesen az eddigieknél bővebb információkkal is szívesen szolgálunk az eseményről.

Végezetül, a részvételt mérlegelők számára fontos lehet tudni, hogy a hozzánk eljutott hírek alapján a hagyományosan 3 évente sorra kerülő IBA-t a jövőben München és Düsseldorf felváltva rendezi majd meg. Ez azt jelenti, hogy jó ideig a mostani lehet a legkiválóbb lehetőség arra, hogy a sütőipari vállalkozások egy akár autóval is kényelmesen teljesíthető utazással egy helyen, egy időben lássák mindazt, ami a szektort a (közel)jövőben meghatározza majd, jelentősen megkönnyítve ezzel a küszöbön álló fejlesztési döntések hatékony meghozatalát.

Találkozzunk október 22-től a helyszínen – mi nagy szeretettel és még több újdonsággal várjuk!