Lovagolja meg a rusztikus pékáruk népszerűségét a WP Kemper Pane-vel!

A pékségek és az élelmiszerüzletek polcain szétnézve egyre több kézművesjellegű, rusztikus termékkel találkozunk, a trendeket látva pedig a jövőben ez még inkább így lesz. Ezt a folyamatosan növekvő keresletet lehet magas szinten kiszolgálni a WP Kemper Pane kenyérvonallal, mellyel lágy, hosszú pihentetési idejű tésztákat lehet feldolgozni maximális tömegpontosság mellett. A sokoldalú sütőipari gép így ideális megoldást jelenthet a közepes- és nagy pékségek számára többek közt rusztikus bagettek és cipók, valamint ciabatták készítéséhez. Az alábbiakban röviden bemutatjuk, mit érdemes tudni a sütőipari berendezések hazai specialistája, a Kogép szakértelmével kínált technológiáról.

Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke nemrég a Store Insider kiskereskedelmi szakportálnak adott interjút, melyben egyebek mellett kifejtette: a visszaesőben lévő fogyasztás közepette a pékipari vállalkozásoknak elsősorban a minőségibb, illetve az új vásárlói igényekre reagáló termékekkel van esélyük sikert aratni a piacon. Ebbe tökéletesen beleillenek a bevezetőben említett, rusztikus pékáruk, melyek előállítását a WP csoport égisze alá tartozó Kemper brand gyártósoraival lehet az egyik leghatékonyabb alapokra helyezni.

A cég a világ legkülönbözőbb pontjaira exportál hatalmas kapacitású zsemle- és fánkvonalakat: az Egyesült Államokban a 30-40 ezer db/órás volumenekre képes sütőipari gépeik is keresettek. A magyar péküzemek szintén figyelemre méltó, nagyjából 800-1500 kg/órás teljesítményre képes berendezések közül választhatnak, melyekkel akár 6-8 féle termék is gyártható gazdaságosan, a nagy szériák közti rugalmas, gyors átállásokkal.

Az innovatív WP Kemper Pane a klasszikus eljáráshoz képest – a lágy, érett tésztákhoz illő módon – jóval kíméletesebb módszert alkalmaz a formázásra. A tésztaszalagot „S” alakú, nagy átmérőjű hengerek között vezetik, itt alakul ki egy fix szélességű és vastagságú „tésztaszőnyeg”, amit a kések először hosszirányú csíkokra szelnek. A nagy hengereknek és az optimális geometriának köszönhetően nagyon finoman alakul ki a tésztaszerkezet. Ezt követően kerül sor a keresztirányú vágásokra, méghozzá úgy, hogy a beépített mérlegnek köszönhetően nem egyenlő hosszúságú, hanem azonos tömegű darabok jönnek létre. Ez azért lényeges, mert a hosszú pihentetésű tészták a jellegükből fakadóan nem homogén összetételűek (pl. az érés során keletkező buborékok eloszlása sem egyenletes), így azonos hosszúságra történő vágás esetén a kész termékek súlya jókora szórást is mutathat. Ezért fontos a mérlegelés, amely nagy tömegpontosságot eredményez, ami jóval lényegesebb, mint a rusztikus pékáruk esetén kevésbé szigorú szemmel nézett formatartás.

A moduláris felépítésű, különböző egységekkel (magszóró, felületi vágás stb.) tovább bővíthető vonal segítségével háromszög-, négyzet- vagy akár rombuszalakú termékek is készíthetőek, de gömbölyítésre és hosszformázásra is megvan a lehetőség. A szögletes pékáruk 15 és 1500 gramm, a kör alakúak 15 és 450 gramm, a bagettek pedig 150 és 400 gramm közti tartományban állíthatóak elő. Mindezt a péktermékek mezőnyében kimagasló, és a korábban emlegetett minőség iránti elvárásokkal egybecsengő, akár 80%-os víztartalom mellett. A WP Kemper Pane-t az eddig említett erényei mellett egyetlen operátorral is gördülékenyen megoldható működtetés, érintőképernyős vezérlés, illetve higiénikus kialakítás és könnyű tisztíthatóság jellemzi.

A fentiek mellé pedig – hasonlóan minden, általunk biztosított sütőipari géphez – a Kogép természetesen a tőlünk megszokott, megbízható szakmai hátteret biztosít, amely a nívós márkák korszerű berendezéseinek beszerzésétől a beüzemelésen át egészen az esetleges szervizelésig tart. Az aktualitása miatt érdemes megjegyezni, hogy a Kemper Pane, a WP további népszerű megoldásaival és újdonságaival együtt termékbemutató keretében is megtekinthető lesz a közelgő IBA szakkiállítás és vásáron. Az október 22. és 26. között, Münchenben sorra kerülő eseményen szakértő munkatársaink is ott lesznek, és kérés esetén segítenek meglévő és leendő ügyfeleinknek hatékonyan begyűjteni azokat az információkat, amik miatt a helyszínre érkeznek. Ezenkívül a WP Kemper Pane a gyártó németországi (rietbergi) technológiai központjában is kipróbálható – ezzel a lehetőséggel kapcsolatban szintén bizalommal fordulhatnak hozzánk elérhetőségeinken!