Olajban sütés hatékonyan

Köszöntjük kedves Olvasónkat az idei első webhírünk bevezetőjében és kívánunk Önnek eredményes évet!

Ebben az írásban a WP Riehle folyamatos üzemű olajsütő gépeit mutatjuk be, melyek alkalmasak többek között szendvicsfeltétként használt panírozott, olajban sütött termékek hatékony és megfelelő minőségű előállításához.

Felgyorsult világunkban egyre kevesebb időt szánunk az otthoni sütés-főzésre, megnőtt az igény a kényelmi- és gyorsételek, valamint a street food iránt. A szendvicsek forgalma pédául ezzel összhangban évről-évre egyre nagyobb, így kevés pékség engedheti meg magának, hogy kihagyja az áruválasztékból. A fogyasztói szokásokhoz való alkalmazkodás elengedhetetlen az eredményességhez, és ez különösen igaz a 2024-es esztendőre.

Ám nemcsak a fogyasztói igényeket és változó szokásokat kell követni, hanem szem előtt kell tartani a gazdaságos üzemelést is. Napjaink egyik égető problémája a munkaerőhiány, amire logikus válasz az automatizálás. Természetesen a megszokott minőségből nem engedünk, minden általunk forgalmazott gép állandó termékjellemzőket biztosít folyamatos üzem esetén is.

Legyen szó akár napi kétszáz, vagy éppen néhány ezer olajban sütött késztermékről (rántott húsok, rántott sajt, vagy épp rántott zöldségek), a kényelmes és hatékony előállítás napjaink munkaerőhiányos időszakában kiemelt jelentőségű.

Az automatizálást ráadásul akár a teljes munkafolyamatra kiterjeszthetjük, automata tojásozó és panírozó géppel kiegészítve a vonalat.

Lássuk a gépeket!

            A WP Riehle BB 240 típusú berendezés könnyen tisztítható, rozsdamentes acél vázzal és egységekkel megfelel minden élelmiszerhigiéniai követelménynek, tartályai akár 15 liter batter tésztát (tojáslé és liszt elegye), 30 kg zsemlemorzsát vagy pankót képesek befogadni, így az utántöltés szükségessége jóval ritkábban jelentkezik. A szalag sebessége pedig állítható, így többféle termék panírozására is ideális, gyakorlatilag emberi kéz érintése nélkül halad végig a termék a két munkafolyamaton, mindössze az alapanyagokat kell kézi erővel beadagolni a berendezésbe.
Kapacitása modelltől és termék típustól függően akár 3000-4000 db/óra, amely akár több forgalmas vendéglátóipari egység kiszolgálását is lehetővé teszi.
            A WP Riehle DLA SC alagút rendszerű olajsütőben a termékek egy fém hálón utaznak. A panírozott termékek teljes felülete az olaj alatt helyezkedik el, így a hagyományos kétoldalas sütéshez képest a sütési idő akár 40%-kal rövidebb lehet!
Az olajsütés paraméterei, mint a hőfok, időtartam egy könnyen kezelhető vezérlőpanelen állíthatóak be, a sütési mód pedig lehetővé teszi az optimális íz elérését kiváló ropogóssággal, miközben minimális olajat szív fel a termék. A fűtési rendszernek köszönhetően az olaj hőfoka állandó, a sütés közben keletkező üledék, morzsa nem ég rá a fűtőszálra, hanem alatta gyűlik össze.
Ideális megoldás lehet panírozott szendvicsfeltétek sütésére, de akár lángos készítésére is. Nézze meg működés közben!
Pálmaolajat vagy kókuszzsírt használ? Semmi probléma! A megfelelő beállítással többféle zsiradék használatát teszi lehetővé az új típusú készülék.
Kerekeken mozgatható kivitelével a mindennapi használatot segíti. A 160 literes mobil tartályban levő olajszűrője két fázisban tisztítja meg a zsiradékot, tartalék szűrőbetéttel és szűrőfilterrel szállítjuk.
A panírozó és olajsütő modul együtt vagy külön-külön is használható, a gyártó pedig többféle napi  gyártási kapacitáshoz tudja igazítani a moduláris gépeket, figyelembe véve a rendelkezésre álló üzemi konyha méretét is.

A gasztronómiai trendek világszinten a húsfogyasztás csökkenése felé mutatnak, ez hazánkban is érezhető és a jövőben erősödni fog. Amennyiben a trendeket követve Ön is kínál vegán szendvicseket vendégeinek, ezekkel az innovatív berendezésekkel a számukra is maximális ízélményt adhat, miközben az egészséges, állati összetevőtől mentes élelmiszer iránti igényt is kielégíti!

A hazánkban a Kogép Kft. által képviselt világszínvonalú, német WP Riehle vállalat korunk globális kihívásaira adott innovatív válaszai elérhetőek az Ön számára is, a megszokott szolgáltatáscsomagban a tanácsadástól a beüzemelésen át a szakszerű szervizelésig.
Sütőipari, cukrászati berendezések, gépek forgalmazójaként a Kogép Kft. immár 30 éve szolgálja a pékségeket és a cukrászdákat kiváló minőségű, megbízható gépek széleskörű kínálatával és gondos szervizelésével. Az általunk képviselt gyártók figyelembe veszik a folyamatosan változó trendeket, hogy partnereink sikerét és elégedettségét növeljék.

Kérdése adódott? Keresse személyes kapcsolattartóját a Kogép Kft-nél vagy írjon nekünk az office@kogep.hu e-mail címre!