Ha nyár, akkor Funk!

A kiváló receptúrák mellett a változó körülményekhez igazodó technológia is szükséges a megszokott, állandó, magas minőségű termékek előállításához. A nyári időszak közeledtével a pékek figyelme arra a megoldandó problémára irányul, amit a tészta ideális hőmérsékletének biztosítása jelent. Erre a kihívásra válaszul fejlesztette ki a FUNK német gyártó a FUNK Easy Clean F, FRV, FV és FG sorozatú jéggépeit, széles kapacitás-tartományban, a napi 120 kg jégtermeléstől a napi 6 tonnáig.

A dagasztási folyamatok irányításához precízen követnünk kell az adagolt víz hőmérsékletét. Ismert, hogy jobb eredményeket lehet elérni jégpehely és jégkása adagolásával, mint hideg vízzel.

Az élelmiszeripari előírások a sütőiparban felhasznált ivóvíz és ebből készült jég minőségére szigorúak, csak napi mennyiség gyártható le és a mikrobiológiai állapotát rendszeresen ellenőrizni kell. A jéggép tisztítása szintén fontos feladat, a munkafolyamatok tervezésekor nem hanyagolható el ennek idő- és munkaerőigénye.

Mindezen szempontok maximális figyelembe vételével fejlesztette ki a Funk német gyártó a most bemutatott gépcsaládját.

A nemzetközi HACCP szabványnak és a német DVGW ivóvíz-higiéniai előírásainak is megfelel a speciális Easy Clean kialakításuk, mely nagyon gyors, könnyen elvégezhető és hatékony tisztítást tesz lehetővé. A technológia szerint egy vízfürdőben forgó, belülről hűtött hengeren történik a jégpehely képződése, melyet kívülről egy kaparóval leválasztunk. A gép rozsdamentes fagyasztó és kaparó rendszere egyben kiemelhető, akár pár perc alatt kitisztítható, megelőzve a gombásodást és a lerakódások képződését. Az Automata öblítés funkció biztosítja, hogy ne maradjon pangó víz a rendszerben. A vízbevezetésnél ózonkezeléssel végzi a hatékony csíramentesítést.

A Funk gépekben Cool Control, azaz programozható időzítő is be van építve, manuális és időzített üzemmóddal valamint hibajelző funkcióval.

Az FRV sorozat tagjai 160-6000 kg/napig érhetőek el, kombinálhatóak a már meglévő külső hűtőgépekkel, rugalmasan telepíthetőek ráadásul helytakarékos kialakításban is elérhetőek. Moduláris rendszerének köszönhetően a napi 10000 kg jég előállítása is lehetséges!

Az F sorozatnál 160-6000 kg/napig oldható meg a jégtermelés, az F 5000-6000 gépekben két elpárologtató hűtőhenger működik a nagyobb teljesítmény érdekében. Kompakt, integrált hűtőegységgel rendelkeznek.

Kiegészítő berendezésként 120-200 literes befogadó képességű strapabíró, szigetelt jégtároló konténer és könnyen manőverezhető szigetelt mobil kocsi kapható melléjük. Ez utóbbi olvadt víz leeresztővel is rendelkezik, megkönnyítve a munkát.

Az FV típust ajánljuk kisebb 160-800 kg napi igényhez, kompakt kivitelű, integrált szigetelt jégtárolóval, 70 kg jeget képes tárolni.

Az FG típus helytakarékos kivitelű, rozsdamentes acél burkolattal és állvánnyal, mely alá betolható a mozgatható Buggy kocsi. Kisebb alapterület igényű, a felhasználás helyétől a jéggép távolabb is elhelyezhető. Kapacitása 160-800 kg/nap között választható.

Amint látható, szinte minden üzemméret esetén tudunk gépet ajánlani, széles választékú kiegészítőkkel. Ha a legkorszerűbb, legmegbízhatóbb megoldást keresi a jég előállítására, válassza a Kogépet és a Funkot!