Higiénikusan és helytakarékosan a pékségben? Számunkra nem létezik lehetetlen!

Ki ne szerette volna gyerekkorában az ördöglakatokat, logikai játékokat, fejtörőket? Emlékszik, hányszor próbálta megtalálni az egyetlen megoldást egy-egy lehetetlennek tűnő feladat során? A Z-sütőkocsik fejlesztői alighanem bravúrosan teljesítették az effajta játékokat és térgeometriából is jelesre vizsgázhattak.

A Z-kocsik mellett a tapadásmentes sütőlemezeket és sütőformákat, csoportformákat továbbá a peelboardokat is bemutatjuk!

 

Sütőkocsik

Stabil, erős, helytakarékos

A pékségekben jól ismert helyszűke problémájára reagálva alkották meg az egymásba tolható sütőkocsikat, kétféle, normál és erősített kialakításban. Az ötlet lényege, hogy az alsó és felső keret egy vagy két keresztvassal nem a szomszédos, hanem az átlósan elhelyezkedő pontokat köti össze, megtartva a szükséges stabilitást. Ezáltal csaknem fele akkora helyen tárolhatóak az épp nem használt sütőkocsik (lemez nélkül). Ugye, milyen egyszerű? A Z-kocsikhoz képest a Z-Plus kocsik megerősített kerekekkel és plusz keresztvassal bírnak, emellett a váz anyagvastagsága is nagyobb.

Gyakorlatilag bármilyen kemencéhez és sokkolóhoz, egyedileg meghatározott szintszámmal és lemezmérettel, nyitott vagy zárt kivitelben tudunk kocsikat biztosítani, melyek használhatóak sütéshez vagy tároláshoz a sütőüzemekben.

 

Sütőlemezek és sütőformák

Gyors, költséghatékony, tiszta

Munkatársai szoktak zsonglőrködni a sütőlemezekre tapadó termékek leválasztása közben az olajfilmes padlón? Ez a mutatvány teflonozott felületű sütőipari eszközökkel elkerülhető!

Gyorsítja a munkafolyamatokat, a termékek könnyedén csusszannak ki a formából, erőfeszítés nélkül szedhetők le a sütőlemezekről.

Költséghatékony: nem szükséges papírt használni, nem igényel olajozást ez a kialakítás.

A termelésbiztonság nő, a termék sérülése pedig elkerülhető, mert nem tapad oda a lemez felületére. A tiszta, olaj nélküli munkakörnyezetben nincsenek csúszós felületek, ezáltal csökken a munkabalesetek esélye.

A könnyebb tisztíthatóság higiéniai szempontból jelent előnyt, csakúgy, mint a tisztább munkakörnyezet.

Rozsdamentes sütőkocsikon kívül sütőlemezeket és sütőformákat is kínálunk Partnereinknek. A mélyhúzott eszközök közt megtalálhatóak a toast kenyér, hamburger és hot-dog sütőforma, bagett lemez. Az ipari termelésben használt csoportforma bevonat nélküli és tapadásmentes bevonatos kivitelben is kapható. A legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelelő tapadásmentes felületek FDA és EU által bevizsgáltak. PFA és PTFE teflonozott sütőlemezek akár kerámia bevonattal is elérhetőek, így négyféle bevonatot kínál német gyártópartnerünk.

Könnyen kiszámolható a megtérülés és a haszon, amit a teflonozott felület jelent a hagyományoshoz képest!

Az ipari vonalakhoz gyártott sütőlemezek esetében szintén választhatóak egyedi méretek és testreszabott kivitel, sokféle perforáció-típussal valamint formával (hot-dog, hamburger és toast kenyér csoportforma, bagett lemez), sarkoknál hegesztéssel megerősített peremmel vagy perem nélkül.

 

Peelboardok

Tapadásmentes, higiénikus, tartós

Ne feledjük el a peelboardokat sem (magyarul talán kelesztő deszkának nevezhető eszközök), amelyek szabadon kelesztett termékekhez használhatóak. A  félautomata és automata vetőszerkezet egyaránt fel tudja venni a megkelt termékeket speciális, nem tapadó felületükről és továbbítani tudja őket az etázs- vagy az alagútkemencébe. További előnyük, hogy teljesen automata kelesztő rendszerekben is használhatóak. Rozsdamentes acél kerettel vagy anélkül is kaphatóak, eltérő felhasználási területekre. Higiénikusak, könnyen tisztíthatóak, strukturált felületük miatt a hagyományos fa kelesztő deszkákkal szemben élelmiszeripari célra is alkalmasak.

 

Amint látható, ha sütőkocsikról, sütőlemezekről vagy peelboardokról van szó, valóban nincsen lehetetlen, minden igényre szolgálunk megoldással!

Termeljen Ön is hatékonyan, higiénikusan a pékségében, sütőüzemében!

 

Ha érdeklődését felkeltettük, vegye fel velünk a kapcsolatot és megtaláljuk az Ön számára ideális megoldást!