Miért érdemes most csomagológépbe fektetni?

Már a koronavírus-járvány első hulláma alatt is sokan választották higiéniai okokból az előre csomagolt pékárukat, ez idő tájt pedig újra látjuk ennek jeleit. Azt jelen állás szerint senki sem tudja megmondani, ez a helyzet meddig tart, ám egyvalami biztos: a sütödéknek a siker érdekében reagálniuk kell az igények megváltozására. Ennek egyik legjobb módja pedig a csomagolótevékenység saját kézben tartása lehet, amiben a Kogép korszerű gépekkel és mindenre kiterjedő szolgáltatással igyekszik segíteni!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) állásfoglalásában még a pandémia kezdetén leszögezte: a forgalmazó felelős azért, hogy valamennyi élelmiszert fokozottan védjen a szennyeződéstől a szállítás, a raktározás és az értékesítés teljes folyamata alatt. A szervezet akkor egyenesen azt javasolta, hogy amennyiben a megfelelő, cseppfertőzésmentes védelem kellő biztonsággal nem megoldható, végső esetben kizárólag csomagolt élelmiszereket forgalmazzanak. Mindez természetesen most, a második hullám idején is igaz, és fokozottan érvényes például a kenyér esetén, amelyet előszeretettel tapogat meg a vásárlók egy része, mielőtt kiválasztja a neki megfelelő darabot…

Az új elvárások új megoldásokat követelnek

A pékáruk előre csomagolására ráadásul nemcsak a központi iránymutatás és a vásárlók egészségének megóvása sarkallhatja a pékségeket (bár kétségkívül ezek is épp elég erős érvek), hanem az üzleti érdekeik is ezt diktálják. Ahogy a fogyasztók a híreket hallva egyre óvatosabbá váltak, úgy lettek egyre keresettebbek azok a termékek, amelyek megvásárlása alacsonyabb kockázattal jár a szemükben. A biztonságérzet minden korábbinál fontosabbá vált a vásárlói döntések során, márpedig 2020-ban az előre csomagolt élelmiszer vitán felül nagyobb bizalmat hordoz, mint az, amelyiket bárki szabadon megérinthet.
Ez pedig várhatóan hosszútávon így marad, hiszen még ha a vírus kapcsán minden az optimista forgatókönyvek szerint alakul is, a most átélt események mélyen az emberek tudatába ivódnak, így a fertőzésveszély csökkentése évek múltán is a legfontosabb fogyasztói motivációk közt lesz.

Világszínvonalú gépek, profi háttérrel

A csomagolt kenyerek iránti kereslet bővülése tehát borítékolhatónak tűnik. Lássuk, a Kogépnél mit ajánlunk azoknak, akik szeretnének ilyen irányban fejleszteni!
A német Hartmann teljesen automata gépei ideálisak a kerek és ovális, valamint formakenyerek, napi termékek csomagolására, így képesek jelentős mennyiségű kézi munkaerőt megtakarítani. A gyártó rendelkezik a csomagológéphez illeszthető szeletelőgéppel is, melyet Magyarországon szintén kizárólag a Kogép forgalmaz, így együttesen akár a 4000 darab/órás kapacitás is elérhető a termelés során.

Félautomata csomagolás esetén a szeletelt vagy szeletelés nélküli termék zacskóba tolása igényel minimális kezelői jelenlétet, míg a zacskók nyitását, a levegő kiszívását, a klipszelést és a dátumnyomtatást a berendezés végzi el. A levegő csomagolásból való kiszívása rendkívül fontos tényező a folyamat során, hisz ez egyrészt növeli a termék eltarthatóságát (kevesebb csíraszám), másrészt az áru esztétikai megjelenése is javul a szorosabb zacskónak köszönhetően.

A svájci központú Ilapak gyártmányai ugyancsak magas automatizáltság mellett képesek hermetikus lezárást garantálni változatos méretű termékek számára, mindezt több ezer darab/órás sebesség mellett. Ezek a gépek optimális választást jelenthetnek az olyan vállalkozásoknak is, ahol egy központi sütődéből szállítják az elkészült, becsomagolt pékárut a különböző értékesítési helyekre. Ennek megfelelően a berendezések alkalmasak a legkülönfélébb fagyasztott, ömlesztett áru tetszőleges kiszerelésű és méretű csomagokba rendezésére.

Honlapunkon, készárukezelő berendezéseink között megtalálnak néhány további részletet is a két neves gyártó gépeivel kapcsolatban, azonban fontos leszögezni, hogy partnereinknek mindkét márka esetén rendkívül széles választék áll rendelkezésére, számtalan konfigurálási lehetőséggel.  Ennek köszönhetően minden egyes megrendelőnek készek vagyunk a pontos igényeinek megfelelő, személyre szabott megoldást biztosítani, beleértve a beüzemeléshez kapcsolódó segítségnyújtást és a jövőbeli szervizelést, támogatást.